Ulkomaille

Kiinnostaako opiskelu, harjoittelu tai työskentely ulkomailla? Tai haaveiletko vapaaehtoistyöstä maailmalla? Vaihtoehtoja on tarjolla monia. Oli kyse opiskelusta tai työskentelystä on kansainvälinen kokemus arvokasta, josta hyödyt tulevaisuudessasi. Kielitaitosi karttuu, pääset tutustumaan paikalliseen kulttuuriin, saat uusia ystäviä ja paljon uusia kokemuksia. Suunnitteluun ja oman vaihtoehdon löytymiseen kannattaa kuitenkin varata hyvin aikaa. Suunnittelun voit aloittaa myös Ohjaamolta.

ESC eli Euroopan solidaarisuusjoukot tarjoavat mahdollisuuksia Euroopassa vapaaehtoistyön saralla. Solidaarisuusjoukkojen kautta on mahdollista tehdä EU-tuettua vapaaehtoistyötä ulkomailla.

Lahden kaupungin nuorisopalvelut toimii Euroopan solidaarisuusjoukkojen vapaaehtoispalveluorganisaationa. Nuorisopalvelut lähettää ympäri Eurooppaa ja vastaanottaa Lahteen vapaaehtoistyöstä kiinnostuneita 18-30 vuotiaita. Käy tutustumassa menossa olevaan #YOUTHere! hankkeeseen ja vapaaehtoisten kokemuksiin blogissamme.

Ohjaamolta saat lisää tietoa!

Hyödyllisiä linkkejä

Opetushallitus
Euroopan solidaarisuusjoukot
Maailmalle
Maailmanvaihto
Opiskele ulkomailla
Nuorisovaihto

Jos ulkomaille lähteminen kiinnostaa, ota yhteyttä Ohjaamoon! Etsitään sinulle parhaat vaihtoehdot kehittää itseäsi!