Ohjaamolaiset

Ohjaamossa tapaat monen eri alan asiantuntijaa, jotka ovat valmiita viemään kanssasi yhdessä asiaa eteenpäin. Tässä esittelyt heistä muutamista.

Työhönvalmentaja Anne Sorsa

Tule löytämään juuri sinun supervoimasi yhdessä! Ohjaamolaisena tehtävänäni on auttaa sinua juuri niissä asioissa, joihin koet kaipaavasi neuvoja ja ohjaamaan sinua eteenpäin. Olipa kyseessä asumiseen, arkeen, työllisyyteen, koulutukseen tai ylipäänsä nuoruuteen liittyvät kysymykset tai pohdinnat tai haluat tulla juttelemaan muuten vaan, olen aina valmiina kuuntelemaan juuri sinua!

Koulutukseltani olen työvalmentaja, kasvatustieteen kandidaatti sekä seksuaalineuvoja. Pyrin parhaani mukaan kohtaamaan sinut juuri sellaisena kuin tulet ja auttamaan juuri sinun esiin tuomissasi asioissa. Uskon, että yhdessä voimme löytää ratkaisuja, jotka vievät polkuasi eteenpäin.

Vapaa-aikaani vietän supersankarien parissa, flippereitä pelaillen sekä lempeän lumoavia luontokokemuksia hankkien. Kotoani löytyy myös lukematon määrä erilaisia lankoja, joita mielelläni muunnan villasukiksi. Tule rohkeasti piipahtamaan Ohjaamolla niin tavataan!

Koulutusohjaaja Kati Välimäki

Kiinnostaako koulutus? Olet ehkä jo jonkin aikaa miettinyt opintoja ja ottanut asioista itsekin selvää, mutta on paljon kysyttävää. Missä alaa voi opiskella? Minua kiinnostaa niin moni asia, mihin hakisin? Riittääkö pohjakoulutukseni? Mitä siellä pääsykokeissa tapahtuu? Uskallanko, pärjäänkö?

Ota minuun yhteyttä, jutellaan! Voit soittaa tai laittaa viestiä ja kysyä ihan pientäkin asiaa, tai sitten varataan sinulle aika, istutaan alas ja keskustellaan rauhassa toiveistasi ja haaveistasi. Omat ajatukset ja tavoitteet selkiytyvät kun ne sanoo ääneen. Autan sinua eteenpäin, otan selvää mitä vaihtoehtoja sinulla on – hyvin usein on sellaisiakin mahdollisuuksia, joista et vielä tiedä. Jos tarvitset apua hakulomakkeen täyttämisessä, autan siinäkin.

Moni ei tiedä tätä: Minun mielestäni kaikkien aikojen paras olympialaismaskotti on vuoden 1980 Moskovan kisojen Miska-karhu. Minulla on yli 100 erilaista Miska-karhua.

Psykososiaalinen tuki, Onni-hanke Mirjami Karhu

Toivotko jonkinlaista muutosta elämääsi? Et ihan tiedä mistä lähteä liikkeelle tai mikä se muutos voisi olla? Tai tiedät, mutta yrityksesi ei tuota tulosta?

Pohditaan yhdessä mikä elämässä on juuri sinulle tärkeää, ja mitkä voisivat olla pieniä muutoksia arkeesi, niin että voisit kokea elämäsi mielekkäämpänä ja merkityksellisempänä. Ei ole väliä minkälainen tilanne tai tausta sinulla on – riittää että itse toivot jotain elämässäsi muuttuvan.

Työssäni kohtaan sinut kokonaisvaltaisesti ja arvostaen. Jokainen ihminen on ainutlaatuinen ja haluan olla kuunteleva ja kannustava aikuinen juuri sinulle. Saat tulla juuri sellaisena kuin olet.

Ja vielä tähän loppuun: haluan kannustaa sinua ottamaan yhteyttä vaikka sinulle aiemmin olisi tullut tunne, että sinua ei ole ymmärretty tai otettu tarpeeksi vakavasti. Ja vaikka asiasi olisivat aika hyvin, mutta haluat puhua jonkun vähän ulkopuolisemman kanssa, niin täällä olen sinua varten.

Ps. 3 tärkeää faktaa minusta: tykkään jäätelöstä, riippumatoista ja metsäretkistä

Koordinaattori Maikki Suhonen

Koordinaattorin tehtäviin kuuluu vastata Ohjaamon toimivasta arjesta, palvelujen tuottamisesta ja kehittämisestä, toimijoiden välisestä yhteistyöstä ja työyhteisön hyvästä ilmapiiristä. Tällä hetkellä tärkeimpänä on nyt rakentaa ja juurruttaa Lahden Ohjaamon palvelut uusiin tiloihin kauppakeskus- ja palvelutorialustalle sekä tähän vallitsevaan maailmaakin varisuttavaan tilanteeseen.

Olen aikaisemminkin työskennellyt palvelumuotoilun, asiakaspalvelun, ohjauksen ja palvelun johtamisen parissa, joten nykyiset työtehtäväni ovat tuttuja, vaikkakin toiselta alalta. Asiakaslähtöisyys on kirkkain arvo työssäni. Tästä syystä Lahden Ohjaamolla käynnistetään mm. ”Kehittäjänuoret”- ryhmä, jonka tarkoituksena on saada nuorten ääni kuuluviin ja antaa heille mahdollisuus vaikuttaa heille luotavien palveluiden kehittämiseen ja tuottamiseen. Lisäksi kentällä nuorten aktiivinen aistiminen ja kuulostelu sekä matalan kynnyksen yhteydenottomahdollisuus antavat tärkeää tietoa Ohjaamon palveluiden rakentamiseen.

Yhdessä tehdään.
Yhteistyö.

Ohjaamolaisten yhteystiedot:

Työhönvalmentaja Anne Sorsa
044 482 6814
anne.sorsa2@lahti.fi

Koulutusohjaaja Kati Välimäki
044 708 1641
kati.valimaki@salpaus.fi

Psykososiaalinen tuki Mirjami Karhu
050 326 8585
mirjami.karhu@te-toimisto.fi

Koordinaattori Maikki Suhonen
044 716 1079
maikki.suhonen@lahti.fi