Nuorten työllisyyspalveluiden toimialat

Sinä lahtelainen, työtä ja työkokemusta vailla oleva nuori, tule meille Lahden kaupungin nuorten työllisyyspalveluihin kehittämään osaamistasi, kartuttamaan työkokemustasi sekä selkiyttämään tulevaisuuden suunnitelmiasi. Emme edellytä tutkintoja tai työkokemusta, vaan odotamme aitoa innostusta työn tekemistä kohtaan, sekä halua kehittyä ja oppia uusia asioita.

Tarjoamme palkkatuettua työtä ja työkokeilua työttömille 17–29-vuotiaille lahtelaisille nuorille Auto, Draama, Media, Puu- ja pintakäsittely, Sisustus ja verhoilu, Remontointi ja kunnossapito sekä Projektistudio -toimialoilla. Työskentelyjaksojen pituudet vaihtelevat yksilöllisesti.

Mikäli olet kiinnostunut meillä työskentelystä, tai haluat tulla tutustumaan toimintaamme, ota yhteyttä sähköpostilla nuortentyollisyyspalvelut@lahti.fi ja jätä yhteystietosi. Olemme sinuun yhteydessä viimeistään seuraavana arkipäivänä.

AUTO

Onko vika virranjakajan kannessa vai tulpanhatuissa?

​Oletko kiinnostunut käytännönläheisestä autokorjaamotyöskentelystä nykyaikaisessa korjaamoympäristössä? Jos olet, voisi Auto -toimialamme olla sinua varten. Autolla teemme korjaus- ja huoltotöitä asiakkaiden autoihin.

Toimipisteen sijainti: Talttakatu 1, 15700 LAHTI

DRAAMA

Ollako vai eikö olla? Ja miten?

Tahtoisitko sukeltaa teatterin ja ilmaisun ihmeelliseen maailmaan? Draamalla tutustumme taiteen ja kulttuurin tekemiseen. Jakson aikana teemme kulttuurialaan liittyviä projekteja teatteria ja draamaa hyödyntäen. Jaksolla toteutamme myös ryhmän yhdessä suunnitteleman ja toteuttaman teatteriesityksen. Draama on suunnattu työkokeilijoille.

Toimipisteen sijainti: Vaahterasali, Aleksanterinkatu 26, 15140 LAHTI

MEDIA

Haluatko hallita InDesignin, Illustratorin, Photoshopin, HTML:n, JavaScriptin ja paljon muuta?

​Medialla suunnittelemme ja toteutamme painotuotteita ja internetsivustoja. Toimintaamme kuuluvat myös valokuvaus ja kuvankäsittely. Tarjoamme sinulle mahdollisuuden kehittää visuaalisia ja teknisiä taitojasi graafisella alalla sekä www-sivujen suunnittelussa.

Toimipisteen sijainti: Veivikatu 8, 15230 LAHTI

PUU- JA PINTAKÄSITTELY

Oletko tuleva tai jo ammattiin valmistunut puuseppä tai maalari?

​Saako puuntuoksu sydämesi sykähtämään? Haluatko oppia kädentaitoja? Puu- ja pintakäsittelyn toimialalla teemme pienimuotoisia puusepäntöitä sekä maalaus- ja remonttihommia. Lisäksi entistämme ja pintakäsittelemme huonekaluja.

Toimipisteen sijainti: Veivikatu 8, 15230 LAHTI

SISUSTUS- JA VERHOILU

Modernia, boheemia vai klassista tyyliä?

Sisustuksen toimialalla pääset tutustumaan monipuolisesti sisustukseen liittyviin teemoihin, töihin ja tekniikoihin. Toteutamme asiakastöinä muun muassa erilaisia sisustuskokonaisuuksia. Verhoilussa puolestaan verhoilemme ja entisöimme huonekaluja pikkutuoleista laiskanlinnoihin. Samalla opit verhoilun perustaidot.

Toimipisteen sijainti: Veivikatu 8, 15230 LAHTI

REMONTOINTI JA KUNNOSSAPITO

Oletko kiinnostunut vaihtelevista työtehtävistä vaihtelevissa työympäristöissä? Haluatko oppia käyttämään työkaluja porasta moottorisahaan?

​Remontointi ja kunnossapidossa teemme Lahden kaupunkikuvaa kohentavia ja asukkaiden viihtyvyyttä lisääviä töitä. Työkohteet ovat esimerkiksi erilaisia puistotöitä, metsänraivausta sekä kunnostus- ja rakennustöitä.

Toimipisteen sijainti: Veivikatu 8, 15230 LAHTI

PROJEKTISTUDIO

Projektistudiolla pääset kartuttamaan projektityötaitojasi. Työskentely on yrittäjämäistä ja vaatii luovuutta sekä päämäärätietoista työotetta.

Projektistudio on perustettu uuden työn ajatukselle, jossa omat ideat saavat muodon ja rakentuvat käytännössä toteutettaviksi projekteiksi. Työskentelyn keskiössä ovat taide- ja kulttuurialaan liittyvät projektit, mutta myös muille aloille suuntautuneet hyötyvät luovaan ajatteluun ja ongelmanratkaisuun perustuvasta jaksosta.

Projektistudiolle haetaan omalla idealla, jota työstetään kuusi kuukautta kestävän jakson aikana. Työskentely Projektistudiolla edellyttää kykyä itsenäiseen ja itseohjautuvaan työn tekemiseen.

Toimipisteen sijainti: Siltapuisto, Hämeenkatu 26 A, 2. kerros, 15140 LAHTI

IG: @nuortentyopajatlahti
FB: Nuorten Työpajat Lahti

työkalut
Työkalut
Keskustelu
Nuoria suunnittelemassa.