Muita palveluja Lahdessa

Kaipaatko tukea arkeen, sosiaalisiin suhteisiin, päihteiden käytön hallitsemiseen tai mielen hyvinvointiin? Haluaisitko lähteä tutustumaan työelämään turvallisessa ja kannustavassa ympäristössä?

Lahdessa on tarjolla monenlaisia tuki- ja neuvontapalveluja nuorille. Tänne olemme kasanneet niistä muutamia ja linkit johtavat kyseisen palvelun sivuille.

Myös me Ohjaamolla autamme sinua löytämään juuri sinulle sopivimman avun ja tuen elämääsi!

Ohjaamon yhteystiedot

050 398 5665 / ohjaamo.lahti@lahti.fi

Asuminen ja talous

Asumisneuvonta: Asumisneuvojalta saat ohjausta ja neuvontaa asumiseen sekä vuokranmaksuasioihin liittyen.
Lahden talot: Lahden suurin vuokranantaja. Edullisia vuokra-asuntoja.

Maahanmuuttajille / vieraskielisille

Alipi: tarjoaa maahanmuuttoon liittyvää ohjausta ja neuvontaa.
OSSI-portaali: antaa tietoa erilaisista Päijät-Hämeen alueella järjestettävistä koulutuksista, kursseista ja tapahtumista maahanmuuttajille

Työllistyminen ja tulevaisuuden suunnitelmat

Nuorisopalveluiden toimialat (pajat): Työkokeilu ja palkkatukipaikkoja nuorille eri alojen ja työtehtävien kokeiluun ja oman suunnan etsimisen tueksi. 
Sote-työpaja Stoori: tarjoaa työkokeilu- ja vapaaehtoistoiminnan mahdollisuuksia päijäthämäläisille alle 29 -vuotiaille nuorille, jotka ovat kiinnostuneita sosiaali- ja terveysalasta tai kasvatus- ja ohjausalasta.
Tulevaisuuspaja: pajassa työskennellään oman tulevaisuuden suunnittelun parissa ja luovien menetelmin kautta pyritään selkeyttämään suunnitelmia.

Tukea elämään ja arkeen

Etsivä nuorisotyö: Auttaa ja tukee arjen asioiden hoitamisessa ja auttaa löytämään ja pääsemään sopivien palveluiden piiriin. 
Domino: Tukea mielen hyvinvointiin, kriisitilanteeseen, pahaan oloon, jaksamiseen, arjen sujumiseen tai esim. riippuvuuksiin liittyvissä asioissa.

Walk-in terapia: matalankynnyksen lyhytterapiaa ja keskusteluapua nuorille. Palvelutorilla Trion 2. kerroksessa keskiviikkoisin klo 15-18 ilman ajanvarausta. 

Sosiaalihuollon ohjaus- ja neuvonta

Riippuvuudet

Homebase: on toipuville päihderiippuvaisille suunnattu päihteetön kohtaamispaikka, jonka tarkoituksena on tukea toipuvia päihderiippuvaisia pysymään päihteettömänä ja rakentamaan omaa tulevaisuutta.

Tekemistä vapaa-ajalle

Kellarikahvila: Kellarikahvila on nuorten aikuisten (16-29 v.) oleskelu-ja kohtaamispaikka Lahden keskustassa.
Pelitila Xperience: nuorisotila, joka tarjoaa ilmaista pelitoimintaa 10—29 -vuotiaille nuorille.